Rozvoj cykloturistiky na Vyškovsku - příčiny, možnosti, podmínky - Halák, Petr (2006)
Práce dokumentuje Vyškovský region z pohledu cykloturistiky. V úvodu práce je charakterizována cykloturistika, její historie a vliv na životní styl člověka. Hlavní část práce vyjadřuje současnost a možnosti rozvoje cykloturistiky daného regionu. Návrhy nových cyklotras znázorněné na mapách v měřítku 1:50 000 a podrobně popsané v práci jsou doplněny místopisnou charakteristikou pamětihodností včetně jejich obrazové dokumentace.