Rozvoj akcelerační rychlosti v atletických sprintech - Franc, Roman (2006)
Franc, Roman: Rozvoj akcelerační rychlosti v atletických sprintech. Bakalářská práce. Brno: MU FSpS, 2006. 45 s. Obsah práce: Práce vznikla jako materiál obsahující shrnutí nejdůležitějších poznatků, rad a návodů, které pojednávají o rozvoji rychlosti a akcelerace u sprinterského běhu na 100 metrů. Začátek práce je věnován informacím obecného charakteru o struktuře výkonu ve sprintu. Další kapitoly se věnují technice a faktorům, které sprint ovlivňují a akcelerační rychlosti, která je považována za jednu z nejdůležitějších složek sprintu. Závěr práce tvoří zásobník cviků s fotografiemi pro její rozvoj.