Sérologický průzkum na viry přenosné komáry - Janková, Jitka (2006)
Diplomová práce předkládá přehled virů přenášených komáry, které vyvolávají nákazy u obratlovců včetně člověka, se zaměřením na střední Evropu. Dále předkládá přehled prevalence protilátek proti arbovirům Sindbis, West Nile, Ťahyňa a Batai a popis dvou klasických sérologických testů hemaglutinačně-inhibičního a virus-neutralizačního používaných k těmto vyšetřením.