Využití výukových programů Světové banky v geografickém vzdělávání - Petříková, Martina (2006)
Tato diplomová práce představuje moderní moduly geografické výuky Světové banky, které konfrontuje s programem US National Standards. Zabývá se environmentální problematikou a ukazuje zahraniční přístup k vzdělávacímu procesu. Cílem je zhodnocení programů a zjištění, zdali je možné jejich uplatnění v českém geografickém školství.