Reakce osobnosti v prožitkových herních činnostech - role playing - Šneidr, Jakub (2006)
Tato práce je zaměřena na problematiku Her s hraním rolí, především Her s hraním rolí naživo, v souvislosti s jejich vlivem na osobní prožitek hráče. První část vymezuje z různých pohledů obecné pojmy hra a role a zabývá se v rovině teoretické, co jsou Hry s hraním rolí, jaký je jejich význam pro osobnost člověka, a kde se s nimi můžeme setkat. Druhá část je pak věnována metodickému návodu hry s tématikou fantasy, který má dokreslit hloubku a smysl této práce.