HCI historie, přítomnost a výhledy intrakce člověk - počítač - Strnadel, Zdeněk (2006)
Spoleným jmenovatelem všech tí kapitol této práce je platforma, na které lovk s digitální technologií komunikuje- rozhraní poíta-lovk ( Human-Computer Interface, HCI ). První kapitola ( Nová média ) je vnována tem tezím, aktuálním v dnešním nahlížení digitálních médií- pojmu remediace autorské dvojice Bolter-Grusin, konceptu extenze lovka Marshalla McLuhana a trendu konvergence médií , neformulovanému fenoménu doby. Druhá ást ( Interface ) popisuje historický vývoj princip a podob poítaového rozhraní se zamením na využívání poítae pro osobní pracovní a zábavní úely. Tetí kapitola ( MediaLab ) diskutuje souasné perspektivy vývoje rozhraní, dležitost pro efektivitu lidské práce a formuluje návrh skupiny FFWD podílení se na výzkumu vztahu efektivita - rozhraní budováním mediální laboratoe pi FSS MU v Brn.