Reportáže z akcí českých environmentálních neziskových organizací - Jarušková, Radka (2006)
Tato praktická bakalářská práce se skládá ze série šesti reportáží, které popisují akce českých environmentálních neziskových organizací. Zaměřuje se především na nenápadnou práci dobrovolníků, které často média nevěnují velkou pozornost, na rozdíl od radikálních akcí. Každou reportáž doplňuje její reflexe. V teoretické části práce charakterizuje žánr reportáže, uvádí přehled historie a současnosti environmentální reportáže v České republice a popisuje charakteristiku nejznámějších českých neziskových organizací zabývajících se ochranou přírody.