České webové portály - Pavelek, Ondřej (2006)
Práce nabízí komplexní obraz českých webových portálů. Důraz je kladen na popis jejich jednotlivých součástí, na jejich vznik a vývoj a také jejich provázanost s ostatními subjekty v síti Internet. V práci se také čtenář seznámí se stručnou historií Internetu, s vývojem jeho dílčích součástí a s vývojem fenoménu webových portálů. Celá práce je rovněž doplněna statistickými údaji a obrazovou přílohou.