Wildtiere und ihre Symbolik in der deutsch-tschechischen Phraseologie - Kajzrová, Milada (2006)
Práce se zabývá frazeologismy, jejichž klíčovým slovem je označení divokého zvířete. V první, teoretické části jsem popsala problematiku definice frazeologismu a klasifikace, stejně jako základy kontrastivní frazeologie. Dále jsem se zaměřila na symboliku divokých zvířat. Praktickou část mé práce tvoří vyhledané německé frazeologismy, které jsem srovnala s českými, a rozdělila podle čtyř ekvivalenčních typů.