Možnosti cykloturistiky v okolí Dalešické přehrady - Zahradníčková, Jana (2006)
V první, teoretické části je zpracována turistiku a cykloturistiku obecně s rozdělením a popisem jednotlivých druhů. V druhé, praktické jsou popsány zajímavosti v okolí Dalešické přehrady v podobě čtyř cyklotras.