Stav a systém výuky plavání v regionu - Vaculínová, Kateřina (2006)
Tato práce je věnována výuce plavání v okrese Vsetín po teoretické i praktické stránce. Teoretická část nám podává základní informace o významu plavání a o plaveckém výcviku. Dále je charakterizováno školství v okrese Vsetín, především plavecké školy. V praktické části práce jsou srovnány plavecké školy pomocí grafů a tabulek. Srovnávána je efektivita plaveckého výcviku pro 3. třídy základních škol v plaveckých školách okresu Vsetín.