Lezení na umělé lezecké stěně jako forma pohybové aktivity zrakově postižených - Knopfová, Helena (2006)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na lezení zrakově postižených, jaká jsou specifika, zda se liší od lezení lidí bez handicapu. Dále mapuje rozšíení nabídky lezení na umlěých stěnách ve školách pro zrakově postižené v České republice. Tam, kde tato pohybová aktivita rozšířena není, se snaží najít dvody proč.