Historie házené v Havlíčkově Brodě - Slavík, Petr (2006)
SLAVÍK, Petr: Historie házené v Havlíčkově Brodě. Bakalářská práce. Brno: MU FSpS, 2006. 54 stran. Tato práce pojednává o historii házené v Havlíčkově Brodě a to od jejího úplného začátku až po dnešní dobu. Touto prací bych chtěl vyjádřit jak bohatá je historie házené v Havlíčkově Brodě a vše podstatné co se za tu dobu, kdy se tento sport začal v tomto městě provozovat, událo.