Heinrich Böll und seine Kurzgeschichten zu den sechziger Jahren - Kocfeldová, Renata (2006)
Téma mé bakalářské práce je Heinrich Böll a jeho krátké povídky do 60. let 20. století. Ve svých povídkách se Böll zabývál válkou, poválečnou dobou a problémy a situacemi, které plynuly z válečných prožitků. Většinou popisuje životy obyčejných vojáků a lidí.