Nejčastější příčiny vzniku dekubitů - praktické zkušenosti - Veisová, Marie (2006)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku dekubitů a příčiny jejich vzniku. V teoretické části jsou shrnuty základní informace o této problematice jako jsou příčiny vzniku dekubitů, prevence jejich vzniku. Výzkumná část je zaměřena na znalosti všeobecných sester o příčinách dekubitů, používání pomůcek k prevenci dekubitů, využívání škál pro hodnocení soběstačnosti a rizika vzniku dekubitů. Dále pak na zjištění jaké moderní výrobky pro léčbu chronických ran jsou nejvíce používané.