Úroveň znalostí první pomoci u laické veřejnosti - Machalová, Barbora (2006)
Bakalářská práce zjišťuje úroveň teoretických znalostí o poskytování první pomoci u laické veřejnosti. Základ práce tvoří průzkumné šetření a analýza rozdílů informovanosti laiků o poskytování první pomoci mezi věkovou kategorií adolescentů, dospělých a seniorů. Práce dále šetří a hodnotí reakce respondentů na možnost poskytnut první pomoc a bariéry, které jim činí při poskytování pomoci největší potíže. Tato bakalářská práce podává informace o znalostech laické veřejnosti v poskytování první pomoci a návrh, jak úroveň jejich vědomostí zlepšit.