Korekce astigmatismu kontaktními čočkami - Kompanová, Barbora (2006)
Tato práce, poskytuje všeobecný přehled o možnostech korekce astigmatismu kontaktními čočkami. Jsou zde zmíněny jak kontaktní čočky měkké (sférické, asférické, tórické) tak kontaktní čočky tvrdé. Výzkum se snaží najít odpověd na otázku, kdy je dostačující použít pro korekci astigmatismu kontaktní čočku sférickou nebo asférickou a kdy je třeba aplikovat kontaktní čočku tórickou.