Indikace k chirurgické korekci refrakčních vad - Veselá, Martina (2006)
Diplomová práce má dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část je rozdělena na několi kapitol.V úvodních kapitolách se zabývám anatomií oka, rozdělením refrakčních vad a lomivostí optických prostředí očního aparátu. V dalších kapitolách rozebírám refrakční chirurgii,podstatu laserů a jejich využití právě při chirurgickém řešení myopie, hypermetropie a astigmatismu. V jednotlivých kapitolách je popsán postup při řešení vad pomocí metod: LASIK, LASEK, PRKR, PRELEX, DTK dále použití nitroočních čoček a jejich výměna. Praktická část obsahuje výzkum na téma porovnání ročních výsledků chirurgických laserových operací pomocí metod PRK a LASEK.