Výskyt a rozložení refrakčních vad - Trnečková, Šárka (2006)
Tato práce svým obsahem přibližuje problematiku refrakčních vad. V teoretické části jsou popsány příčiny vzniku a rozdělení refrakčních vad spolu s jejich charakteristikou. Dále jsou zde uvedeny i možnosti jejich korekce. Praktická část je zaměřena na průzkum v oblasti refrakčních vad, sleduje nejen jejich typ a velikost, ale také spokojenost klienta s korekcí.