Laserová korekce refrakčních vad - Poupalová, Daniela (2006)
Téma: Laserová korekce refrakčních vad Autorka: Bc. Daniela Poupalová Tato diplomová práce se zabývá laserovou korekcí refrakčních vad. Teoretická část popisuje jednotlivé metody laserové korekce, jejich průběh, pooperační průběh a péči a možné komplikace. Je zmíněna i historie refrakční chirurgie. Cílem této diplomové práce bylo zjistit nekorigovanou zrakovou ostrost, průměrnou pooperační refrakci (sférickou a cylindrickou), výskyt komplikací a bezpečnost metody LASIK u střední a vysoké myopie.