Laserová terapie diabetické retinopatie a její vliv na zorné pole - Lukášková, Lenka; Synková, Monika; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2006)
V teoretické části popisuji především diabetickou retinopatii a její laserovou léčbu. V praktické části posuzuji vliv laserové terapie diabetické retinopatie na změny v zorném poli. Hodnotím vztah mezi mezi typem laserové terapie a subjektivním vnímáním změn v zorném poli. Zjišťuji také subjektivní obtíže pacientů spojené s laserovou terapií.
I describe especially diabetic retinopathy and their laser treatment in theoretical part. I judge depend laser therapy diabetic retinopathy on alternation in field of view. I value relation between type of diabetic retinopathy and subjective sensetion of alternation in field of view. I am finding subjective patient problems depend on laser therapy too.
Vedoucí práce: Monika Synková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2006.
Keywords: diabetes mellitus; diabetická retinopatie; laserová terapie s nízkou intenzitou světla; zorné pole; visual field; diplomové práce