Virtuálne komunity a ich elektronické korene - Beťko, Martin (2006)
Táto práca je historickým popisom vývoja prvotných virtuálnych komunít. Prináša obraz doby v ktorej vznikali a popisuje okolnosti, ktoré boli kľúčové pre ich ďalší vývoj. Zameriava sa pritom najmä a v prvej rade na interakciu medzi strojom a človekom, respektíve ľuďmi, ako i na popis premien, ktoré nové médium prinieslo do ich jednotlivých životov a napokon i do celej spoločnosti.