Anotomie mediálního příběhu o povodních v roce 2002 v deníku Mladá fronta DNES - Čermáková, Veronika (2006)
Bakaláská práce s názvem Anatomie mediálního píbhu o povodních v roce 2002 v deníku Mladá Fronta Dnes se snaží zjistit, jakou narativní strukturu mlo referování o jedné z nejdležitjších událostech roku 2002 v deníku MF Dnes. První ást práce je vnována teoretickému zarámování následujícího výzkumu. Druhá výzkumná ást pracuje s titulními stranami vybraného deníku ve zvoleném období (8. 8. 2002 22. 9. 2002). Analyzujeme zvláš s redakní lánky a zvláš fotografie. Výzkum se skládá se z nkolik oddíl. V prvním se snažíme užitím kvantitativní analýzy odhalit zmnu redakního lenní a editoriálních postup titulních stran. Následuje obsahová analýza, která kombinuje kvantitativní a kvalitativní metody s využitím program SphinxSurvey 4.5, Excel 2000 a SPSS 12.0. Zkoumá hlavní aktéry povodní (lovk, živel, lidská píroda), motiv ontologického bezpeí (a ohrožení) a téma solidarity. Výzkum jsme doplnili také o mkí kvalitativní analýzu, snažící se odhalit interpretovat archetypy smrti a vody v mediálním.