Lesní vegetace Slezské pahorkatiny a Ostravské pánve - Lvončík, Samuel (2006)
Cílem této práce je ověřit možností predikce rozšíření lesních společenstev na základě ekologických faktorů získaných z GISových vrstev. Část práce je věnována srovnání souborů fytocenologických snímků získaných znáhodněným stratifikovaným výběrem a klasickým způsobem. Na základě provedeného výzkumu jsem dospěl k závěru že podle použitých ekologických faktorů nelze předikovat rozšíření lesních společenstev. Soubory snímků pořízené různými metodami se významně odlišují.