Puklinová minerální asociace serpentinitů z Biskoupek u Oslavan - Kovář, Ondřej (2006)
Předložená práce popisuje mineralogii puklin serpentinitů z Biskoupek u Oslavan. V první části je formou rešerše zpracována dostupná literatura o lokalitě, geologii okolí, problematice vzniku serpentinitů a jejich minerálech. Puklinovou nízkoteplotní asociaci tvoří hydromagnezit, artinit a další blíže neurčené Mg-karbonáty. Artinit je podrobně charakterizován a analyticky zdokumentován, jde o nový minerál pro Českou republiku.