Prístup záujmových skupín do legislatívneho procesu v Európskej Komisii - Konečný, Miroslav (2006)
Práca sa zaoberá prístupom záujmových skupín do legislatívneho procesu v Európskej Komisii. Štruktúra práce zodpovedá odpovediam na tri základné otázky, ktoré postupne vedú k zodpovedaniu hypotézy práce. (1) Kto sú európske záujmové skupiny? (2) Aké sú možnosti prístupu európskych záujmových skupín do legislatívneho procesu v Európskej komisii? (3) Ako sa formovala regulácia prístupu záujmových skupín zo strany Európskej komisie a ako ovplyvnila ich prístup? Hypotézou práce je výrok: Prístup záujmových skupín do legislatívneho procesu v Európskej Komisii sa v dôsledku skúseností z interakcie medzi ZS a EK stáva predmetom regulácie, ako prejavu inštitucionálnej prevahy Komisie.