Vliv společné zemědělské politiky EU na zemědělství České republiky a Polska : komparace a případová studie - Rathan, Jindřich (2006)
Diplomová práce srovnává zemědělství Česka a Polska předvstupního období (v rovině strukturální i zemědělsko-politické) s ohledem na evropský zemědělský model, analyzuje, jak se zjištěné odchylky promítly do vyjednaných přístupových podmínek v rámci sedmé negociační kapitoly, a postihuje první povstupní zkušenosti v sektoru produkce a zpracování cukru.