Bosna a Hercegovina - postkonfliktní budování státu - Bokajová, Kristýna; Hloušek, Vít, 1977-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Diplomová práce srovnává teoretický koncept konsociační demokracie vytvořený Arendem Lijphartem se skutečným politickým systémem Bosny a Hercegoviny inkorporovaný Daytonskými mírovými dohodami. Práce se zabývá vhodností a účelností mezinárodního intervencionismu a mírou úspěšnosti demokracie, resp. konsociační demokracie jako společenského a politického systému pro heterogenní společnosti.
The thesis focuses on the post-Dayton state-building of Bosnia and Herzegovina. The gist of the work lies in the comparation of Arend Lijpharts theory of a concosiational democracy and the actual Bosnian polity.
Vedoucí práce: Vít Hloušek.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2006.
Keywords: demokratizace; konsensuální demokracie; consensus democracy; democratization; Bosna a Hercegovina; Bosnia and Hercegovina; diplomové práce