Bosna a Hercegovina - postkonfliktní budování státu - Bokajová, Kristýna (2006)
Diplomová práce srovnává teoretický koncept konsociační demokracie vytvořený Arendem Lijphartem se skutečným politickým systémem Bosny a Hercegoviny inkorporovaný Daytonskými mírovými dohodami. Práce se zabývá vhodností a účelností mezinárodního intervencionismu a mírou úspěšnosti demokracie, resp. konsociační demokracie jako společenského a politického systému pro heterogenní společnosti.