Hannah Arendtová a její pojetí kultury a společnosti - Linhart, Květoslav (2006)
Cílem práce bylo odpovědět na otázku, jakým způsobem Hannah Arendtová chápala společnost a kulturu. Tuto otázku jsem se pokusil zodpovědět na pozadí zkoumaných pojmů "tradice", "dějin","autority", "svobody", "společnosti" a "kultury". Pro pochopení názorů na společnost a kulturu u Arendtové je důležité také její zkoumání základních lidských činností vita activa, které prostupují celým jejím dílem. Ve své práci jsem se zaměřil právě na tyto činnosti, proto se vyskytují v každé kapitole a tvoří jakousi pomyslnou spojnici mezi jednotlivými zkoumanými pojmy.