Porovnání přípravy hráče futsalu a hráče kopané na úrovni regionálních soutěží - Janás, Martin (2006)
JANÁS, Martin. Porovnání přípravy hráče futsalu a hráče fotbalu na úrovni regionálních soutěží. Brno: MU FSpS, 2006. 41 s. Tato bakalářská práce hovoří a pojednává o rozdílu a odlišnosti dvou sportů, kterými jsou fotbal a futsal. Jsou zde zmiňovány rozdíly z jejich historie, harmonogramu období, ale také rozdíly ve složkách herního výkonu, individuálního i týmového. Rozdíly jsou zde uvedeny a porovnány i na příkladu hráčů dvou konkrétních družstev.