Výběr a výchova talentů pro vrcholový fotbal - Duhan, Milan (2006)
ANOTACE bakalářské práce DUHAN, Milan : Výběr a výchova talentů pro vrcholový fotbal, bakalářská práce. Brno : MU FspS, 2006, 8. kapitol, 56 s. Vedoucí práce : PaedDr. Večeřa Karel Bakalářská práce se zabývá výběrem a výchovou talentů pro vrcholový fotbal ve fotbalovém klubu FC Hlučín a jeho následném porovnání mezi výběrem a výchovou talentů ve špičkovém tuzemském klubu SK Sigma Olomouc a profesionálním zahraničním klubu Hamburger SV. Poskytuje teoretický přehled o výběru a výchově talentů ve fotbalovém klubu FC Hlučín. V klubu z malého města z 15 tisíci obyvateli, který hraje 2. nejvyšší fotbalovou soutěž v ČR. Cílem této práce je přispění k rozvoji výběru a výchově mladých fotbalistů v konkurenci jiných sportů a lákadel v menších městech a klubech.