Možnosti měření tloušťky rohovky před aplikací kontaktních čoček - Baštová, Renata (2006)
Cílem diplomové práce je přiblížit problematiku týkající se tloušťky rohovky a způsoby jejího měření před aplikací kontaktních čoček. V úvodních kapitolách se zabývám obecnými vlastnostmi rohovky, vývojem a historií pachymetrie a způsoby měření. Za cíl výzkumu jsem si stanovila objasnit, jak se liší centrální tloušťka rohovky u člověka měřená odlišnými metodami, porovnat tyto metody a prakticky ověřit teoreticky stanovenou hodnotu centrální tloušťky rohovky.