Současné možnosti odvykacích terapií při látkových závislostech - Bartošková, Markéta (2006)
Bakalářská práce zjišťuje nejčastější zneužívané drogy a terapii drogově závislých. Jejím obsahem je dosažení cílů na základě analýzy výsledků z dotazníků. Těžiště práce tvoří šetření nejčastějších důvodů braní drog, účinnost terapie, nejčastěji zneužívané drogy a zjištění, co lidem droga dala a co jim vzala. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace o současném stavu drogově závislých, kteří se léčí. Tato bakalářská práce je příspěvkem ke zkvalitňování péče v centech, kde se léčí drogově závislí.