Slzný film a měkké kontaktní čočky - Ječná, Zuzana (2006)
Syndrom suchého oka je jeden z nejčastějších problémů léčených očními lékaři. Má mnoho příčin. Jedním z nejběžnějších důvodů úbytku slz je normální proces stárnutí, a dále to je také používání klimatizace, práce na počítači nebo cigaretový kouř, ale i nošení kontaktních čoček.