Příprava celogenomových DNA sond pro techniku komparativní genomové hybridizace metodou DOP-PCR - Zaoralová, Romana (2006)
Předmětem této práce je optimalizace komparativní genomové hybridizace (CGH) z malého množství materiálu. Praktické provedení spočívalo v optimalizaci metod celogenomové amplifikace pro účely komparativní genomové hybridizace, následné značení amplifikátu, výběr nejvhodnější z testovaných metod, hodnocení profilů získaných amplifikací různých množství vstupní DNA a jejich srovnání s výsledky standardní CGH. Výsledky CGH z malého množství odpovídaly standardní CGH v případech od amplifikace 1 ng DNA, což představuje ekvivalent stovek buněk, tedy snížení nároku na množství vstupní DNA o tři řády.