Cholesterol a výživa člověka - Lopatová, Eva (2006)
Cílem bakalářské práce je popsat cholesterol, jeho metabolismus a funkci v lidském organismu. Dále popisuje onemocnění spojená se zvýšenou hladinou cholesterolu a jeho zdroje v potravě.