Jindřich ze Stráže, jihočeský šlechtic doby husitské a poděbradské - Šťastný, Petr (2006)
Předmětem této studie je osoba Jindřicha ze Stráže (+1466), jihočeského šlechtice žijícího v 1. polovině 15. století. Jejím cílem je postihnout společenský a politický vzestup tohoto šlechtice na pozadí dobových událostí