Nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka - Šenkýřová, Petra (2006)
Cílem této práce je shrnout informace o nenasycených mastných kyselinách, které hrají velice důležitou roli v našem organismu. Mastné kyseliny jsou nezbytnou složkou lipidů a mají široké spektrum působení. Práce je zaměřena především na zdroje a funkce nenasycených mastných kyselin a s tím spojené zdravotní účinky a onemocnění, která mohou nastat při nedostatku těchto látek.