L'humanisme en Val de Loire - traduction et analyse stylistique - Pavlíčková, Eva (2006)
Moje bakalářská diplomová práce se skládá ze dvou částí. První část se zabývá překladem dvou kapitol z knihy "Chateaux de la Loire" (Zámky na Loiře. Druhá část analyzuje tento překlad z hlediska lexikálního, syntaktického a stylistického