Krajinské muzeum v Hrotovicích - Bašta, Jaroslav (2006)
Historický přehled osudů hrotovického muzea od jeho založení v roce 1937 až do zániku v roce 1962. Sbírky muzea byly převezeny do Západomoravského muzea v Třebíči, kde jsou dodnes. Práce je doplněna přehledem činnosti hrotovických kulturních spolků, dále medailonky výrazných osobností, které se do dějin muzea zapsaly. Končí chronologickým přehledem významných událostí , jež změnily osudy muzea v Hrotovicích. Přílohy jsou bohaté a barevné