Bioluminiscenční organismy - Močubová, Dominika; Hyršl, Pavel, 1976-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2006)
Tato práce shrnuje základní informace o bioluminiscenci a alespoň částečně popisuje několik živočišných kmenů, které tuto schopnost mají. Úvod je věnován historii a základním informacím o bioluminiscenci. V další kapitolách je bioluminiscence a jednotlivé bioluminiscenční organismy více probrány.
This work sumarises information about bioluminescence and about a few animal's species that this ability have. An introduction include basic information and history of bioluminescence. In another chapters you can find more information about bioluminescence and about bioluminescent organisms.
Vedoucí práce: Pavel Hyršl
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006.
Keywords: bioluminiscence; fotocyty; fotofory; luciferasy; photocyte; photophore; bioluminescence; Luciferases; bakalářské práce; bachelor's theses