Bioluminiscenční organismy - Močubová, Dominika (2006)
Tato práce shrnuje základní informace o bioluminiscenci a alespoň částečně popisuje několik živočišných kmenů, které tuto schopnost mají. Úvod je věnován historii a základním informacím o bioluminiscenci. V další kapitolách je bioluminiscence a jednotlivé bioluminiscenční organismy více probrány.