"Learning by Experience", projekt na téma uprchlictví pro studenty středních škol ve Finsku - Novotná, Adéla (2006)
Bakalářská práce představuje finský projekt "Learning by Experience" rozvíjející téma uprchlictví pro studenty středních škol ve Finsku. Ústředním tématem je projekt, a jeho detailní popis, jako příklad a možnost, jak lze k multikulturní výchově přistupovat. Tomu předchází pojednání o fenoménu uprchlictví a multikulturní výchově ve vztahu k Finsku a projektu. V závěru anketové šetření odhaluje pohled studentů úastnících se projektu na jeho přínos.