Katalog starých tisků Muzea Boskovicka - Kalová, Zdeňka (2006)
Práce shrnuje ve svém úvodu historii Muzea Boskovicka a dostupné informace o sbírce starých tisků. Hlavní částí bakalářské práce je však katalog starých tisků z tamní sbírky s jejich popisem, zaznamenáním rozsahu, poškození, popisem dochované vazby a rukopisných poznámek, podle nichž by se dal zjistit původ tisku a předchozí vlastníci, protože dokumentace o nákupech a získávání jednotlivých exemplářů od založení muzea spolkem v r. 1905 až do 70. let 20. století se nedochovala. Tisky byly také doplněny odkazy na knihovnické databáze, mezinárodní vyhledávače, nebo tištěné katalogy starých tisků v České republice, Německu, Rakousku, Švýcarsku a Francii, s jejichž pomocí lze doplnit podrobnější informace o jednotlivých knihách a jejich existujících exemplářích