Vliv atletického tréninku na rozvoj kondičních schopností 13 - 15leté mládeže - Novotný, Martin, 1983- (2006)
Novotný, Martin. Vliv atletického tréninku na rozvoj kondičních schopností 13 - 15leté mládeže. Bakalářská práce. Brno: MU, 2006. 37 s. Práce zjišťuje jaký vliv má atletický trénink na rozvoj kondičních faktorů u dětí ve věku od 13 do 15 let věnujících se atletice. Po jejich tříletém sledování, vyhodnocování motorických testů a porovnání s dětmi, které se atletice nevěnují, byla zjištěna minimální závislost mezi nárůstem kondičních schopností a pohybovou aktivitou u sledované mládeže.