Úroveň znalostí první pomoci u laické dospělé veřejnosti - Šuláková, Zuzana (2006)
Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První, teoretická část, pojednává o první pomoci, jejich podmínkách a zákonitostech. Druhá, praktická část, zjišťuje teoretické znalosti laiků v oblasti první pomoci. Jejím obsahem je analýza vztahu laické veřejnosti a první pomoci, ochota a snaha veřejnosti se něco nového naučit. Interpretace získaných dat poskytuje informace o možném chování laiků v krizové situaci.