Kvalita výživy ve stáří v domácím prostředí - Sýkorová, Marie (2006)
Anotace Marie Sýkorová Téma: Kvalita výživy ve stáří v domácím prostředí Bakalářská práce zjišťuje kvalitu výživy seniorů. Jejím obsahem je charakteristika živin a možné následky při nedodržování zásad zdravé výživy. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření týkající se stravování seniorů. Analýza a interpretace dat poskytuje též informace o jejich znalostech z oblasti zásad zdravé výživy. Tato práce potvrzuje nutnost individuální edukace starých lidí o spojitosti stravování a následném vzniku některých nemocí.