Vliv povolání zdravotní sestry na životní styl - Otrusinová, Renata (2006)
V bakalářské práci jsem se snažila zjistit, jestli má povolání zdravotní sestry vliv na životní styl. Zdravý životní styl zahrnuje životosprávu, fyzickou aktivitu a odpočinek. Je to vlastně styl přístupu k vlastnímu životu a zdraví. Povolání zdravotní sestry má velmi specifické podmínky. Dala jsem si za cíl zjistit, jestli toto specifické povolání ovlivňuje životní styl a jestli náročnost tohoto povolání je důvodem jejich odchodu ze zdravotnictví.