Faktory podílející se na vzniku obezity u dětí - Dajčarová, Veronika, 1984- (2006)
Bakalářská práce ověřuje faktory, které přispívají ke vzniku nadváhy a obezity. Porovnává hmotností kategorie dětí z velkoměsta s dětmi z menšího města. Těžištěm práce je výživa a pohybová aktivita dětí ze základních škol. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informaci, jak moc jsou děti postiženy nadměrnou hmotností a jaké faktory u nich dominují.